MODERENE VILLABOUW

Nieuwbouw en renovaties

Door - admin

De voordelen van een draadloos toetsenbord

Word je ook zo moe van al die losse draden die op je bureau liggen? Dan is een draadloos toetsenbord een ideaal oplossing voor jou misschien. Een draadloos toetsenbord is erg handig. Het toetsenbord kan overal mee naartoe worden genomen en je kunt het draadloos toetsenbord makkelijk aansluiten aan je monitor. In dit artikel zullen we de voordelen van een draadloos toetsenbord met je bespreken zodat overal kunt werken. Goed thuis internet vergelijken vanaf de bank met je draadloze toetsenbord is nog nooit zo makkelijk geweest.

Wat is een draadloos toetsenbord?

Een draadloos toetsenbord is een toetsenbord dat functioneert zonder dat er kabels aangesloten zijn. Het draadloze toetsenbord kan via stralingen contact maken met de computer. Je hoeft alleen een USB-stick in de computer of laptop te steken en batterijen in het toetsenbord te doen om ervoor te zorgen dat de draadloze toetsenbord optimaal werkt op je computer. De meeste draadloze toetsenborden werken met bluetooth technologie en worden gebruikt voor verschillende apparaten, dit geldt niet alleen voor pc’s maar bijvoorbeeld ook voor smart tv’s, tablets en zelfs mobiele telefoons.

Je levert maar een poort in

Veel toetsenborden en muissets zijn draadloos en zijn eenvoudig te verbinden met een meegeleverde ontvanger met je laptop of pc. Zowel de muis als het toetsenbord reageren op een dongel. Dat zorgt er dus voor dat je maar in een usb-poort in je pc of laptop kwijt bent, terwijl je toch 2 producten gebruikt. Wanneer je kiest voor een bedrade muis en een toetsenbord met een draad ben je 2 poorten kwijt. Dit geldt ook als je kiest voor een muis en een toetsenbord van verschillende merken, dan gebruik je hiervoor ook 2 poorten.

Voor een ergonomische werkhouding

Voor een ergonomische werkplek zijn er ergonomische toetsenborden en ergonomische muizen beschikbaar hiervoor. Een juiste werkhouding is van cruciaal belang als je langdurig achter je bureau werkt. Als je polsklachten wil voorkomen, is het goed om zowel je muis als je toetsenbord te vervangen. Met een ergonomisch toetsenbord en muis set kan je ervoor zorgen dat je ergonomisch werkt als je deze 2 producten samen kunt gebruiken. Zo hoef je niet apart op zoek te gaan naar ergonomische randapparatuur en heb je alles bij elkaar.

Extra’s

Draadloze toetsenbord hebben naast de standaardtoetsen ook vaak extra sneltoetsen zoals multimediatoetsen. Met deze extra toetsen is het mogelijk om de muziekspeler van je computer te bedienen zonder dat je voortdurend naar dit programma hoeft te gaan. Verder biedt een draadloos toetsenbord de mogelijkheid om veel verder van de monitor af te staan. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf je bank je toetsenbord gebruiken voor je tv in plaats van dat je vastzit aan kabels of een aansluiting. Ook is de leesbaarheid van toetsen op een draadloos toetsenbord beter waardoor je makkelijker de tekens goed kunt onderscheiden. Dit is een stuk duidelijker en is bovendien ook minder vermoeiend voor de ogen dan bij de gewone toetsenborden.