MODERENE VILLABOUW

Nieuwbouw en renovaties

Door - admin

Jouw droomhuis vinden? Versnel dit met de hulp van een makelaar

Ben je op zoek naar een huis? En wil je een prachtige tuin om die naar hartenlust te kunnen beplanten en er dan eindeloos van te kunnen genieten? Of wil je verhuizen omdat je graag dichter bij je familie en vrienden wilt wonen? Hoe kan je een geschikte woning vinden? We zullen je een paar tips geven.

Maak een wensenlijst

Het is handig een wensenlijstje te maken. Wat wil je en waarnaar ben je op zoek? In welke regio zoek je een huis. In welke prijsklasse ben je op zoek naar een huis? Hoeveel slaapkamers moet het huis hebben? Wil je een tuin of een balkon? Al deze vragen zullen je helpen om gerichter te zoeken. Als je weet waarnaar je op zoek bent dan kan de zoektocht echt beginnen.

Je kan kijken op diverse websites waar men huizen aanbiedt. Je kan door middel van de zoekmachine makkelijk de resultaten filteren en zo eerder jouw droomhuis vinden. Je kan op de websites foto’s vinden zodat je al een goed beeld krijgt van het huis. Een plattegrond die vaak bij het huis staat op de website helpt je ook.

De aankoopmakelaar

Het is best fijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Zeker als je weinig tijd hebt om zelf op zoek te gaan naar jouw droomhuis is het wel fijn als je een aankoopmakelaar hebt die veel voor jou kan betekenen. De hulp van een aankoopmakelaar maakt het hele proces een stuk makkelijker. Dit komt omdat een aankoopmakelaar precies weet wat er speelt op de huizenmarkt.

Een aankoopmakelaar adviseert je over het type woning dat bij jouw wensen past en kan op die manier makkelijk een woning voor je vinden. Ook helpt hij je bij de onderhandeling over de prijs. Als je een aankoopmakelaar in de arm neemt weet je zeker dat jij binnenkort in jouw droomhuis woont. Wil je graag hulp bij het zoeken maar een huis dan kan je makelaar Roosendaal inschakelen.

Waar let je op bij het bezichtigen van een huis?

Kijk eerst eens goed rond. Let bijvoorbeeld op ongelijkheden in verf. Let op de vloerovergangen. Kijk er naar of je geen lekkages ziet onder de wasbakken. Al is de verkoopmakelaar nog zo gezellig, neem een paar minuten stilte en luister goed om de geluiden binnen en buiten in je op te nemen. Je krijgt dan een goed idee van de omgeving en de geluiden om je heen.

Woon je in de buurt van je toekomstige huis? Ga er eens langs op een avond in het weekend en kijk een beetje in de buurt rond. Je kunt op die manier een beetje inschatten of het een luidruchtige of rustige buurt is. Op deze manier kun je voorkomen dat je straks verhuisd naar een buurt waar je jezelf helemaal niet prettig voelt. Maar het tegendeel kan natuurlijk ook. Misschien vindt je de mensen in de buurt wel zo leuk dat je zeker weten in deze buurt wilt wonen. Succes!