MODERENE VILLABOUW

Nieuwbouw en renovaties

Door - admin

Minimalistische sloten in moderne villa’s

Voor zowel de bouw als inrichting van een villa kun je kiezen uit verschillende stijlen. Voor moderne villa’s is de minimalistische stijl en architectuur erg populair.  Maar wat houdt minimalisme precies in? De minimalistische stijl kan het best samengevat worden als objectief en abstract. De achterliggende gedachte van het minimalisme is het reduceren van elementen naar hun essentie. Hiermee wordt bedoeld dat alle details in gebouwen en kunst worden weggelaten zodat alleen de noodzakelijke delen over blijven. Het verbergen of inbouwen of minimaliseren van sloten in moderne villa’s sluit perfect aan bij de stijl. Volgens Slotenmaker Hasselt is naast veiligheid, esthetiek ook belangrijk in de moderne villabouw. Wil je meer weten over minimalistische sloten? Lees dan verder.

Waarom kiezen voor minimalistische sloten?

Een reden waarom gekozen wordt voor de minimalistische stijl is omdat het een open ruimte creëert. Doordat details worden weggelaten oogt de ruimte opgeruimd en netjes. Dit zorgt voor helderheid en rust.  Wanneer een woning een eenvoudig interieur of strakke architectuur heeft, kan de stijl van het slot wellicht het totaalplaatje verstoren. Dan is het passender om het slot aan te passen aan de minimalistische stijl.

Mogelijkheden voor minimalistische sloten

Sloten kunnen aangepast worden op meerdere manieren. De simpelste en goedkoopste oplossing om het slot minder opvallend te maken is door het aan te passen aan de kleur en materiaal van het deurkozijn. Over het algemeen valt het slot het minste op bij gebruik van donkere kleuren. Deze kleuren sluiten goed aan bij de minimalistische stijl.  Daarnaast is er de mogelijkheid om je slot in te bouwen. Dit maakt je slot nog minder zichtbaar.

Moderne sloten

Je zou zelfs daarnaast kunnen kiezen voor een slot zonder sleutel. Denk hierbij aan een codesysteem of toegang met een pasje. Je hebt tegenwoordig slimme deursloten. Dat zijn elektrische sloten die je eenvoudig met een telefoon, afstandsbediening, pincode of NFC-tag kunt openen. De deuren zullen dus automatisch openen wanneer je richting de deur loopt. Nooit meer problemen met een verloren sleutel!

Minimalistische deurklink

Mocht het niet mogelijk zijn het slot aan te passen, zijn er ook nog andere mogelijkheden. Door te kiezen voor een minimalistische deurklink kan het slot van de deur minder opvallen. Zo is het slot alsnog in lijn met het minimalistische design. Vaak wordt hierbij gekozen voor de zwarte kleur. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden als het gaat om sloten voor moderne villa’s. Ga jij voor een minimalistisch slot of voor een modern sot?