MODERENE VILLABOUW

Nieuwbouw en renovaties

Door - admin

Welke verzekering opties hebben zelfstandige ondernemers in de bouw?

Het is voor iedereen belangrijk om goed verzekerd te zijn. Als zelfstandige ondernemer in de bouw is dit echter nog belangrijker om goed voor elkaar te hebben. Dit heeft vooral te maken met de risico’s waar u mee te maken kunt krijgen. Hierom zijn er ook verschillende opties waar zelfstandige ondernemers in de bouw voor kunnen gaan.

De verschillende opties

Als zelfstandige ondernemer in de bouw heeft u verschillende opties waar u voor kunt gaan als verzekering. Er zijn namelijk verschillende aanbieders die ook verschillende verzekeringspakketten aanbieden. Zo heeft u bijvoorbeeld de aanbieder zelfstandigenbouw.nl. Hier kunt u verschillende pakketten tegen komen om af te sluiten als zelfstandige ondernemer.

De opties voor de verzekering als zelfstandige ondernemer in de bouw zijn uiteenlopend. De verzekeringen die er allemaal zijn, zijn namelijk uiteenlopend. Deze kunnen beginnen bij een volledige verzekering tot een verzekering die opgedeeld is in delen.

In de meeste gevallen is het belangrijk om een verzekering af te sluiten die zo veel mogelijk dekt. Dit zorgt er namelijk voor dat u niet de kans hebt dat u ineens een sloot met geld weg moet gooien door een ongeval. Echter houdt dit niet in dat u lukraak een verzekering af moet sluiten. Niet elke verzekering is namelijk nodig.

AVB verzekering afsluiten

Veel ondernemers weten dat een aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar voor ZZP bouw is. Dit is ook wel de AVB verzekering. Deze verzekering komt vooral van pas als u schade aan de spullen of goederen van iemand anders aanbrengt. Deze kosten dekt de verzekering dan. Ook als u erg voorzichtig bent, is het belangrijk om deze af te sluiten. Het kan namelijk wel eens voor komen dat u alsnog schade toebrengt aan het eigendom van een ander.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering is een belangrijke verzekering om af te sluiten. Op het moment dat u in een ongeval terecht komt op de bouw, komt het namelijk nog wel eens voor dat u geen arbeid meer kan verrichten. Dit komt omdat u een permanente blessure op kan lopen. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Hier komt een arbeidsongeschiktheidsverzekering goed bij van pas.

Hiermee krijgt u namelijk van de verzekering een bepaald bedrag uitgekeerd als u arbeidsongeschikt wordt verklaard. Hierbij heeft u echter wel altijd een verklaring nodig van een arts. Zonder verklaring kan de verzekeraar namelijk niet uitkeren.

Het is hierbij aan uzelf hoeveel geld u uitgekeerd van de verzekering wilt krijgen. De minimum en maximum verschilt per verzekeraar. Hoe groter de uitkering is, hoe groter de premie ook is. Dit houdt in dat u ook meer moet betalen voor een hogere uitkering.

Combineren van verschillende verzekeringen

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om meerdere verzekeringen te combineren. Als u dit doet, is het mogelijk om korting te krijgen op de verzekeringen die u af gaat sluiten. Vaak is dit echter alleen mogelijk bij de grote verzekeraars. Hierbij is het dan ook belangrijk om goed te kijken naar welke verzekering u het beste voor kunt gaan.