MODERENE VILLABOUW

Nieuwbouw en renovaties

Door - admin

Badkamer verbouwen? Denk ook aan opbergruimte voor je spullen

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van de badkamer? Veel mensen zijn vooral bezig met de nieuwe meubels, zoals een mooie nieuwe douchewand en een grote spiegel. Wat echter vaak vergeten wordt, is om de badkamer zo in te delen dat je je spullen er ook goed kwijt kunt. Met regelmaat haarspullen, zoals conditioner, maskers, oliën en shampoo kopen bij Beauty Plaza zorgt er namelijk voor dat je wel wat ruimte nodig hebt om alles netjes te kunnen opbergen. De spullen zo ergens neerzetten staat natuurlijk een stuk minder mooi en dat is zonde van je prachtige nieuwe badkamer. Met deze drie tips kun je jouw badkamer handig inrichten met genoeg ruimte voor je spullen.

Maak gebruik van de hoogte

De eerste tip is om niet alleen lage kastjes neer te zetten, maar vooral de hoogte in te gaan. Door hogere kasten neer te zetten kun je meer kwijt op een kleiner stuk vloeroppervlak. Op die manier creëer je meer ruimte. Zet echter niet alleen hoge kasten neer, want dan zal de ruimte juist benauwd aanvoelen. Gebruik daarom vooral ook wandplanken. Deze kun je makkelijk boven elkaar hangen, zonder dat ze veel ruimte innemen. Het is wel aan te raden om minimaal vijftig centimeter tussen de planken over te laten, zodat je zeker weet dat de spullen er rechtop op kunnen staan.

Gebruik functionele opbergruimte

De tweede tip is om vooral functionele opbergruimte te gebruiken. Wanneer je een badmeubel met wasbak aanschaft, kun je vaak kiezen voor een meubel met ingebouwde lades. Aangezien de meubels sowieso al ruimte inneemt, kun je de gebruikte ruimte dus beter optimaliseren door een twee-in-een meubel te kiezen in plaats van alleen een wasbak. Hetzelfde geldt voor de spiegel. Vaak kun je kiezen voor een speciale spiegelkast, waardoor je jouw spiegel ook als opbergruimte kunt gebruiken.

Een nis in de douche

De laatste tip is om de nieuwe douche te voorzien van een ingebouwde nis. Dit is een soort uitsparing in de muur. Je kunt hier dus al jouw shampoos en verzorgingsproducten van Beauty Plaza kwijt. Het grote voordeel is dat je de spullen dus niet op een rekje of op de grond hoeft te zetten, maar dat ze wel in de douche staan. Hierdoor blijft het opgeruimd en tegelijkertijd toegankelijk.